O zavodu

IADPO

Zavod Atopika je nevladna in neprofitna organizacija, namenjena bolnikom z atopijskim dermatitisom in njihovim družinskim članom. Zavod ima izobraževalno, svetovalno in podporno vlogo. Več o namenu zavoda najdete v zavihku NAMEN. Od leta 2018 je Zavod Atopika del Mednarodne zveze organizacij dermatoloških pacientov (International Alliance of Dermatology Patients Organizations).

Direktorica in strokovna vodja zavoda je dr. Tina Mesarič, univerzitetna diplomirana biologinja (2010) in profesorica biologije (2016). Študija je zaključila na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2010 je nadaljevala s podiplomskim študijem v okviru interdisciplinarnega doktorskega programa Nanoznanosti na Fakulteti za elektrotehniko in Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. V doktorski disertaciji (2014) je preučevala strupenost nanomaterialov. Z izkušnjami iz laboratorijske biomedicine in s strokovnim izpitom (2016) je pridobila tudi poklic zdravstveni sodelavec v zdravstveni dejavnosti.

Spletno stran Atopika.org je pomagala postaviti, oblikovati in lektorirati dr. Tea Romih.

Pri odpiranju zavoda smo sodelovali z:

Zavod Up

Ines Images

Ikone na strani Atopika.org so dela avtorjev iz skupnosti The Noun Project in so uporabljene v skladu z licenco Creative Commons Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0).